Lletres Toves
(Girona | Mercadal - Gironès)

Girona - <i>Lletres Toves</i>

Girona - Lletres Toves (Foto: Albert Esteves, 2024)

AutorFrancesc Torres Monsó
Situació Plaça de l'Hospital
Conjunt escultòric format per les quatre primeres lletres de l'abecedari, "a, b, c, d", fetes de plàstic en formes "toves" i colors molt vius. Pel que sembla, en fer la maqueta, la "d" va quedar girada i va esdevenir una "q", fet que va permetre donar-li una nova lectura a l'obra. La seva ubicació, davant de la façana de pedra de l'Hospital de Santa Caterina, li aporta un especial protagonisme. L'obra, promoguda per l'Ajuntament de Girona i la Banca Mas Sardà amb motiu de l'Any Internacional del Nen, va ser realitzada per Francesc Torres Monsó (Girona, 1922 - 2015).