Torre Codina
(Badalona | Canyet - Pomar - Barcelonès)

Badalona - Torre Codina (Foto: Albert Esteves, 2017)

Badalona - Torre Codina (Foto: Albert Esteves, 2007)

Badalona - Torre Codina (Foto: Arxiu fotogràfic del C.E.C., 1914)

Situació Crtra. de Canyet, km 2,8
InterèsEspecial interès Interessant
Gran casal fortificat documentat des del segle XIII, quan es coneixia com a can Padrós, tot i que l'edifici actual és d'època posterior, probablement del segle XVI. Va ser adquirida per Pere Bernat Codina l'any 1576. El 1685 va passar a mans de Francesc Antich i el 1770 a Manuel de Antich de Mora, baró de Corbera. L'any 1797 l'hereta Francesca Dávila. L'any 2003 va ser adquirida per l'Ajuntament de Badalona.

La casa està formada per tres cossos, un de més baix, de planta baixa i dos pisos, un altre de més alt, amb un pis més i golfes, i la torre de planta rectangular entremig. A l'altura de les golfes hi ha tres grans matacans. Les finestres tenen totes la llinda, els brancals i l'ampit de pedra. A l'interior es conserva un celler gòtic. La casa va ser reformada per Josep M. Jujol el 1943.