Can Pujol
(Badalona | Canyet - Pomar - Barcelonès)

Badalona - Can Pujol (Foto: Albert Esteves, 2017)

Badalona - Can Pujol (Foto: Josep Cabanyes -Arxiu fotogràfic C.E.C.-, 1920)

Badalona - Can Pujol (Foto: Antoni Gallardo -Arxiu fotogràfic C.E.C.-, 1918)

Situació Barri de Canyet
És la masia més important del nucli de Canyet i la que li dona nom, ja que en època medieval era coneguda com a Mansus Canneto. Al seu subsol s'han localitzat restes romanes. L'origen de la masia cal remuntar-lo al segle XI. És a partir del XV que passa a mans de la família Pujol. L'edifici que ens ha pervingut és bàsicament del segle XVIII. És una casa allargada, de planta baixa, pis i golfes, que inclou la casa dels masovers, amb una porta separada, adovellada igual que la principal. Annex a la casa hi ha un cos obert amb arcades. A la façana hi destaca el rellotge de sol i restes d'esgrafiats.