Can Tintorer
(Esplugues de Llobregat - Baix Llobregat)

Esplugues de Llobregat - Can Tintorer (Foto: Albert Esteves, 2006)

Esplugues de Llobregat - Can Tintorer (Foto: Albert Esteves, 2008)

AutorClaudi Duran Ventosa
Situació Església, 36
InterèsEspecial interès Interessant
La casa senyorial de Can Tintorer* va ser encarregada pel qui fou alcalde d'Esplugues, Joan Tinturé Campreciós, l'any 1898. És un edifici d'estil historicista, amb molts elements d'inspiració neoclàssica, com els frontons circulars, les pilastres amb capitell, els gerros sobre la balustrada, etc. Consta de planta i pis i s'estructura en tres cossos, els dos laterals sobresortint del pla de façana. Damunt d'un dels cossos laterals hi ha una torre oberta sobre pilars, coberta a quatre vessants. És propietat municipal des de 1977 i des del 2003 és la seu d'un museu dedicat a la rajola (vegeu fitxa específica).

*Utilitzem la grafia aconsellada pel Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya segons la qual quan un lloc adopta el nom d'una persona, la grafia s'ha d'escriure de forma normativa, encara que el nom o cognom no la segueixi. És el mateix criteri que fa servir l'Institut Cartogràfic.