Can Ramoneda
(Esplugues de Llobregat - Baix Llobregat)

Esplugues de Llobregat - Can Ramoneda

Esplugues de Llobregat - Can Ramoneda (Foto: Albert Esteves, 2006)

Esplugues de Llobregat - Can Ramoneda (Foto: Albert Esteves, 2018)

Esplugues de Llobregat - Can Ramoneda (Foto: Albert Esteves, 2008)

Esplugues de Llobregat - Can Ramoneda (Foto: autor desconegut. Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya, inicis segle XX)

Situació Església, 101
El seu origen es remunta segurament al segle XIV, havent sofert diverses modificacions al llarg dels segles, la més important el 1642. Se sap que al segle XVI era propietat de Pau Ramoneda i al segle XVIII se la considera la casa més rica del poble. Durant el segle XX ha estat propietat de la família Calvet, dels Tarragona i dels Vilallonga.

És un gran casal amb planta baixa, pis i golfes. La coberta és a dues aigües, si bé els cossos laterals tenen el carener perpendicular a la façana i el cos central el té paral·lel. La porta és adovellada i les finestres conserven les llindes i brancals de pedra.