Casa Moxó
(Barcelona | El Call - Barcelonès)

Barcelona - Sant Honorat, 1 (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Sant Honorat, 1 (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorNarcís Josep M. Bladó
Situació Sant Honorat, 1
Edifici en cantonada projectat l'any 1863 i construït el 1866, data que podem veure en relleu damunt d'una de les portes. En aquella època pertanyia a Diego Moxó, que va rebre la casa en herència del seu pare Francesc Maria Moxó.

A inicis del segle XXI es van reformar totalment l'interior de l'edifici, del qual només s'han conservat íntegrament les façanes. La planta baixa i l'entresol tenen obertures quadrangulars mentre que el primer i segon pis s'obren amb balcons amb llosana de pedra i barana de ferro molt treballada. En alguns trams de façana i a la cantonera hi ha pilastres capçades amb capitells de referència jònica que emmarquen els eixos verticals dels balcons. El pis superior té un balcó corregut que els hi fa d'entaulament. Són remarcables les baranes de ferro forjat dels balcons.