Església de Sant Joan Baptista
(Sant Joan Despí - Baix Llobregat)

Sant Joan Despí - Església de Sant Joan Baptista (Foto: Josep Maria Ardèvol, 1999)

Sant Joan Despí - Església de Sant Joan Baptista (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorJosep M. Ayxelà Tarrats
Situació Plaça de l'Església, 1
A l'indret on s'alça l'actual església hi havia hagut un primitiu temple romànic que degué subsistir més o menys inalterat fins al segle XVI i del qual no n'ha restat cap vestigi. Durant el segle XVI, l'antiga església va ser transformada i ampliada fins que, a mitjan segle XIX es decidí la construcció d'un nou edifici, de tipus neoclàssic, destruït el 1936 i del qual només en resta el campanar, que havia estat bastit amb anterioritat, el 1781. Adossada al vell campanar es va reedificar l'església durant els anys quaranta del segle XX.

Té tres naus capçades amb sengles absis, obra de l'arquitecte Josep M. Ayxelà, amb la direcció artística de Josep M. Jujol, que feu el treball de guix del púlpit, el forjat de les reixes i altres detalls ornamentals.