Vapor de Ca la Daniela
(Sabadell | Rodal - Vallès Occidental)

Vapor de Ca la Daniela (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2006)

Vapor de Ca la Daniela (Foto: Marcos Brosel [Wikimedia Commons], 2012)

Situació Carrer de Ca la Daniela, 7
Antiga fàbrica tèxtil de Ca La Daniela, també coneguda com a "Jenny Turull" i anomenada més tard Aprestos Julià. Des del 1999 acull la fàbrica tèxtil Fil Gènesis.

El Vapor de Ca la Daniela fou una de les primeres indústries de Sabadell, fundat l'any 1856 pels germans Montllor. Es dedicava al rentatge, a la preparació i a la filatura d'estampat. Estava situada a l'esquerra del pont de la Salut, al marge del riu Ripoll. Conserva la mateixa estructura, però va patir incendis els anys 1895 i 1896 i això obligà a reconstruir-lo totalment. No es conserva la xemeneia.

El conjunt es compon de diverses construccions entre les quals cal destacar la principal de planta i pis, obrada en maó vist i coberta de doble vessant, amb totes les obertures en arc escarser.