Casa Morell
(Barcelona | El Call - Barcelonès)

Barcelona - Sant Honorat, 3 (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Sant Honorat, 3 (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorJosep Oriol Mestres
Situació Sant Honorat, 3 / Fruita, 4
Edifici construït el 1851 aprofitant elements estructurals de la casa medieval que el va precedir i que ha deixat importants restes al seu subsol. Va ser encarregat per Joaquim Morell i projectat per Josep Oriol Mestres. Té un pati interior, del qual arrenca l'escala que duu a les plantes superiors, les façanes interiors de les quals tenen finestres biforades gòtiques reaprofitades d'edificis enderrocats a l'època. La façana principal, que dona al carrer de Sant Honorat, s'articula verticalment segons els eixos definits pels balcons i horitzontalment mitjançant impostes situades al nivell dels forjats de cada planta. Els balcons del pis principal descansen sobre cartel·les que emmarquen frisos amb relleus.

Al subsòl s'hi van trobar l'any 1999 les restes d'una antiga domus romana i diverses sitges del casal medieval que s'hi va construir cap al segle XIII.