Casa Astruc Adret
(Barcelona | El Call - Barcelonès)

Barcelona - Salomó ben Adret, 6 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Salomó ben Adret, 6. Pati interior

Barcelona - Salomó ben Adret, 6. Pati interior (Foto: Francesc Bonnin, 2018)

Situació Salomó ben Adret, 6 / Fruita, 2
Segons Josep M. Huertas és la casa més antiga de Barcelona, habitada des del segle XII. El darrer propietari jueu va ser Astruc Adret, convertit al cristianisme en el pogrom de l'any 1391. És un edifici en cantonada. La façana del carrer Salomó ben Adret (abans Sant Domènec del Call) conserva molts elements medievals, del segle XIV, com el portal adovellat i el conjunt de finestres coronelles. Els murs exteriors són en part de pedra i en part de paredat amb encintat exterior. Durant la postguerra va ser utilitzada com a bordell. L'any 2000 va ser restaurada per Elies Torres Tur i José Antonio Martínez Lapeña i es va recuperar el pati interior així com diversos elements ornamentals d'època medieval.