Casa Josep Molleras
(Barcelona | El Call - Barcelonès)

Barcelona - Ferran, 53, façana del carrer Call, 22 (Foto: Albert Esteves, 2019)

EstilRomanticisme
AutorMiquel Garriga Roca (reforma)
Situació Ferran, 53 / Ensenyança, 2-4 / Call, 22
Edifici del segle XVIII reformat entre 1849 i 1852, amb elements medievals reaprofitats. Té façanes als carrers Call, Ensenyança i Ferran. La del carrer Call devia ser la façana principal al segle XVIII. Quan es va obrir el carrer Ferran es va configurar una nova façana datada el 1852*. És una notable mostra d'estil romàntic on destaquen les pilastres amb ornamentació de terracota i capitell jònic i les originals baranes de ferro de l'entresol. Els baixos van ser refets l'any 1881. La façana del carrer Ensenyança incorpora un arc carpanell gòtic amb guardapols conopial i mènsules esculpides amb caps antropomorfs.

*La data està inscrita en una porta interior del vestíbul