Passeig de la Vilesa
(Tiana - Maresme)

Tiana - Can Xipell (Foto: Albert Esteves, 2007)

Tiana - Can Xipell

AutorRamon M. Riudor Capella
Situació Pg. de la Vilesa
La urbanització dels terrenys de l'antiga finca de la Vilesa es va dur a terme cap al final del segle XIX i primeres dècades del XX. En aquest sector van començar a edificar-se les torres dels estiuejants barcelonins que hi venien a passar les vacances. La major part d'aquestes cases van ser construïdes durant la segona dècada del segle XX, i en elles es fa palès l'estil equilibrat i classicista del noucentisme. La major part d'aquestes obres van ser projectades per Ramon M. Riudor. D'ell és Can Boccato, del 1912, i Can Bretós, del 1915, corresponents als números 17 i 19. Un cas a part és Can Xipell, una gran mansió d'estil afrancesat projectada el 1916 per Miquel Madorell Rius.