La Conreria
(Tiana - Maresme)

Tiana - La Conreria

Tiana - La Conreria

Tiana - La Conreria

Situació Crtra. de la Conreria
L'indret va ser ocupat als inicis del segle XIII per un priorat de monges agustines que, el 1362 van decidir traslladar-se a Barcelona, a l'actual carrer de Montalegre. A començament del segle XV s'hi instal·len els cartoixans mentre duren les obres del nou cenobi de Montalegre. Posteriorment, és destinat a residència dels germans (monjos no sacerdots) i a granja de conreu del monestir, d'on prové el nom de Conreria. Després de la desamortització va ser adquirit per Jaume Tió, que el va destinar a hostatgeria fins que va ser adquirit de nou pels cartoixans i és destinat a seminari. Des del 1998 està cedit a la Fundació Pere Tarrés.

L'edifici va ser reformat el 1568 i, de nou, el 1790. D'aquesta darrera reforma en són fruit el claustre i l'església.