Retaule de Nostra Senyora del Roser
(Tiana - Maresme)

Tiana - Retaule de N.S. del Roser

Tiana - Retaule de N.S. del Roser (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorJosep Tremulles
Situació Església de Sant Cebrià. Plaça de l'Església
A l'interior de l'església parroquial de Sant Cebrià es conserva aquest retaule, procedent de la primitiva parròquia, l'actual ermita de l'Alegria. És una notable peça barroca, del segle XVII, de l'escultor Josep Tremulles. És de fusta daurada i policromada i té tres cossos. Al cos central hi ha la imatge de la Mare de Déu del Roser (l'actual no és l'original) i la figura de Crist crucificat a la part més alta. Als cossos laterals hi ha diverses escenes del Nou Testament.

El retaule va ser encarregat a Josep Tremulles l'any 1645 l'any 1645. El daurat va ser executat per Onofre Bonet, l'any 1677.