Casa dels cerers Martí
(Barcelona | El Pi - Barcelonès)

Barcelona - Boqueria, 47 / Banys Nous, 1 (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Boqueria, 47 / Banys Nous, 1 (Foto: Albert Esteves, 2015)

AutorFrancesc Soler Rovirosa (esgrafiats)
Situació Boqueria, 47 / Banys Nous, 1
Edifici que fa cantonada entre el carrer Boqueria i el dels Banys Nous, tot ell decorat amb esgrafiats. A finals del segle XVIII i principis del XIX pertanyia a la família de cerers Martí (als permisos d'obreria en surten 3 membres diferents, que pel que sembla eren el pare i dos fills). Entre 1825-1827 es va fer la reforma i remunta de l'edifici i, el 1833, les hereves el vengueren al comerciant Pere Gil i Babot, que feu enderrocar els antics banys que donaren nom al carrer*. Les façanes van ser reformades de nou cap a la darreria del segle XIX, quan es van substituir els esgrafiats originals per uns altres a base de gerros, garlandes i altres motius florals, obra de Francesc Soler i Rovirosa. La data que hi podem veure inscrita, 1716, deu fer referència a l'edifici original.

*Font: Octavià Alexandre