Capella de Sant Martí
(Montgat - Maresme)

Montgat - Capella de Sant Martí

Montgat - Capella de Sant Martí (Foto: Albert Esteves, 2018)

Montgat - Capella de Sant Martí (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Avinguda Jordana, 70 (Club de tennis)
Esglesiola romànica documentada des de l'any 1027, Es troba damunt les restes d'una antiga vil·la romana i és de suposar que els materials d'aquesta varen ser aprofitats en la seva construcció. Consta d'una nau amb absis semicircular i portal de punt rodó.

La capella està situada al costat de l'antiga masia de Cal Galceran de Vall o Cal Galceranet, la qual al segle XIX va passar a formar part de la finca de Can Ribes com a masoveria. La transformació de la finca en una urbanització residencial va fer que la capella quedés integrada dins el recinte del Club de Tennis, la seu del qual és l'antiga masoveria. Als anys noranta del segle XX va passar a ser pública i va ser restaurada, es va refer la coberta i s'hi va afegir el petit campanar d'espadanya.