Casa dels marquesos de Monsolís
(Montgat - Maresme)

Montgat - Casa dels marquesos de Monsolís

Montgat - Casa dels marquesos de Monsolís (Foto: Albert Esteves, 2007)

Montgat - Casa dels marquesos de Monsolís (Foto: Albert Esteves, 2018)

Montgat - Casa dels marquesos de Monsolís, vista aèria

Montgat - Casa dels marquesos de Monsolís, vista aèria (Foto: Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, 2018)

Situació Camí de Can Regent
El gran casal senyorial de la família Pallejà, marquesos de Monsolís, és un edifici del segle XIX molt modificat a l'entorn dels anys quaranta del segle XX. La façana és neoclàssica i es corona amb un frontó triangular sobre pilastres estriades amb capitells corintis. La casa té un gran jardí voltat per un mur amb torres emmerletades i una porta de ferro d'estil modernista.

El marquesat dels Montsolís va ser creat per la reina Isabel II l'any 1853 a favor de Francisca Javiera de Saleta i Descallar, vídua del Pere Nolasc de Bassa i Girona. mariscal de camp que havia estat governador militar de Barcelona i que havia mort l'any 1835 quan intentava impedir la crema de convents. La seva fill, Concepció de Bassa es va casar l'any 1849 amb Guillem de Pallejà, d'una família noble molt vinculada al Maresme.