Museu Marès
(Barcelona | Barri de la Catedral - Barcelonès)

Museu Marès. Sala dedicada al renaixement

Museu Marès. Sala dedicada al renaixement (Foto: Albert Esteves, 2020)

Museu Marès. Sala dedicada al barroc

Museu Marès. Sala dedicada al barroc (Foto: Albert Esteves, 2020)

Museu Marès. Jesús camí del Calvari (Jaume Huguet c1465-79) Compartiment del retaule de Sant Agustí Vell (Foto: Albert Esteves, 2020)

Museu Marès. Gabinet del Col·leccionista

Museu Marès. Gabinet del Col·leccionista (Foto: Albert Esteves, 2020)

Museu Marès. Biblioteca-taller de Frederic Marès

Museu Marès. Biblioteca-taller de Frederic Marès (Foto: Albert Esteves, 2020)

Museu Marès. Dona ajaguda amb una flor a la mà. Model per a monument. Frederic Marès, 1928

Museu Marès. Dona ajaguda amb una flor a la mà. Model per a monument. Frederic Marès, 1928 (Foto: Albert Esteves, 2020)

TipusMuseu
Situació Plaça de Sant Iu, 5-6
El Museu Frederic Marès conserva les col·leccions reunides al llarg de la seva vida per l'escultor Frederic Marès (1893-1991), donades a la ciutat de Barcelona l'any 1946. Per acollir-la es va habilitar el conjunt d'edificis contigus al Saló del Tinell que, en bona part, havien format part de l'antic Palau Reial Major i que al segle XV va ser ocupat per la Inquisició i al XVI va ser seu de la Reial Audiència. Durant el segle XVIII va formar part del convent de Santa Clara. La restauració dels anys quaranta va eliminar les construccions més modernes, que desvirtuaven el conjunt, i va incorporar elements originals procedents d'edificis barcelonins derruïts. Es va incorporar també la porta renaixentista, antiga porta de la Reial Audiència.

El Museu acull una extensa col·lecció d'escultura hispànica que abasta des d'època preromana fins al segle XX, un àmbit anomenat Museu Sentimental o Gabinet del Col·leccionista, amb peces artesanals d'ús quotidià dels segles XV a XIX, i la biblioteca i estudi de Frederic Marès, on s'exposen escultures de l'artista.