Botiga El Ingenio
(Barcelona | El Pi - Barcelonès)

Barcelona - El Ingenio (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - El Ingenio (Foto: Albert Esteves, 2007)

TipusEstabliment comercial
Situació Rauric, 6-8
Botiga fundada el 1838 per l'escultor Benet Escalé, dedicada a la fabricació artesanal de jocs de màgia i d'entreteniment. El 1924 va passar a mans de Delfí Homs i posteriorment la van continuar els seus hereus. La botiga ha conservat els aparadors i mobles originals, el mosaic i també la caixa registradora. Especialment interessant és el revestiment de fusta amb ric motlluratge i medallons daurats que envolta el portal d'accés. A l'entrada de la botiga hi ha una escultura de Joan Brossa formades per dues lletres A unides, de través, pels seus vèrtexs.