Cal Doctor
(Alella - Maresme)

Alella - Cal Doctor (Foto: Enric, 2015)

Alella - Cal Doctor

Alella - Cal Doctor

Alella - Cal Doctor

Alella - Cal Doctor (Foto: Josep de Cabanyes -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1931)

Situació Riera Coma Fosca
Antigament es coneixia com can Pujades de Munt. La família Pujades, una de les més antigues d'Alella, està documentada del segle XIII (Ca Puiade). El nom de cal Doctor prové del fet d'haver estat estat habitada, als segles XVII i XVIII, per tres generacions seguides de metges.

La seva estructura, semblant a la de can Boquet, disposa els diferents trams en paral·lel a la façana principal. Igualment té portal adovellat i una magnífica finestra coronella que, segons Bonet Garí, permet datar la casa a la primeria del segle XV. A la part posterior hi ha una torre emmerletada. La façana ha estat acuradament restaurada, fent lluir de nou l'original rellotge de sol esgrafiat, tot i que molt alterat respecte a l'original.