Can Casals
(Alella - Maresme)

Alella - Can Casals

Alella - Can Casals

Alella - Can Casals (Foto: Josep Danès -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1930)

Situació Avinguda Jaume Rius i Fabra
Documentada des del segle XV, quan era propietat d'Esteve Casals. Els seus descendents en van ser propietaris fins a la fi del segle XIX. La plaga del míldiu va arruïnar la propietat i el mas va ser venut a Gil Bonaventura Fabra.

Tot i que ha estat molt modificada, la masia conserva, en part, l’estructura del segle XV. Té planta basilical, amb tres cossos perpendiculars a la façana i dos cossos posteriors, que constituïen el celler, amb uns notables arcs de punt rodó. Cal destacar les tres finestres conopials gòtiques, amb mènsules esculpides. Modernament ha estat convertida en restaurant.