Can Coll
(Alella - Maresme)

Alella - Can Coll

Alella - Can Coll

Alella - Can Coll

Alella - Can Coll

Alella - Can Coll (Foto: Anònim -Arxiu Fotogràfic del Centre Excursionista de Catalunya-, inicis segle XX)

Alella - Can Coll

Alella - Can Coll (Foto: Josep de Cabanyes -Arxiu Fotogràfic del Centre Excursionista de Catalunya-, 1932)

Situació Masia Mas Coll, 3 - Riera Fosca
Està documentada des de 1318, quan era propietat de Guillem Trobat. La família Coll apareix com a propietària a mitjan segle XV i fins a l'inici del segle XIX, quan va ser venuda a Joan Cruells. Posteriorment va passar a la família Rifà. En l'actualitat, adequadament restaurada, ha esdevingut un restaurant especialitzat en celebracions.

La casa ha sofert moltes modificacions al llarg del temps. Cal destacar especialment els finestrals de tradició gòtica, habituals al segle XVI, amb traceria lobulada i guardapols motllurats que es clouen amb mènsules esculpides amb testes humanes.