Can Lleonart
(Alella - Maresme)

Alella - Can Lleonart

Alella - Can Lleonart (Foto: Albert Esteves, 2007)

Alella - Can Lleonart (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany. Biblioteca de Catalunya-, 1912)

Alella - Can Lleonart (Foto: Josep de Cabanyes -Arxiu fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1931)

Situació Plaça Germans Lleonart, 1
InterèsEspecial interès Interessant
La magnífica façana d'aquesta antiga masia, amb el característic coronament ondulat, és fruit d'una reforma d'època barroca. L'origen del mas és, tanmateix, molt més antic. L'any 1521 era coneguda per casa Arbúcies. Durant els segles XVII i XVIII va pertànyer a la família Riera-Lleonart. Els germans Salvador i Francesc Lleonart varen comandar els serveis d'espionatge de l'arxiduc Carles durant la guerra de Successió, als inicis del segle XVIII. Un segle després va passar a la família Carreres. Actualment és un equipament municipal d’àmbit sociocultural on està ubicada la Regidoria de Cultura i el Centre Cultural. La restauració ha donat lluïssor als esgrafiats de la façana, una de les imatges més típiques del municipi.