Can Cortès
(Alella - Maresme)

Alella - Can Cortès

Alella - Can Cortès (Foto: Enric, 2015)

Alella - Can Cortés

Alella - Can Cortés

Alella - Can Cortés (Foto: Josep de Cabanyes -Arxiu fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1931)

Situació Camí de Martorelles, 10
Masia documentada des del segle XV, quan era propietat de Vicenç Sagrera. El 1663 va ser venuda per Madrona Mallol a Jacint Cortès. Durant el segle XVIII va passar per matrimoni als Fàbregues. La casa es va anar engrandint fins a conformar el gran casal que és ara. Un ampli passeig condueix a l'entrada del pati, des d'on es pot veure la part més antiga, amb finestres de tradició gòtica, del segle XVI, amb les mènsules esculpides.

L'any 1960 es va alçar una cella neoromànica, dedicada a la Mare de Déu de l'Ascenció, amb un airós campanar de planta quadrada.