Ca la Madame
(Alella - Maresme)

Alella - Ca la Madame

Alella - Ca la Madame (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Camí de Martorelles, 1
Situada molt a prop de la Torre del Governador. És una casa senyorial de planta quadrada i coberta a quatre vessants amb una torratxa al centre que fa de llanterna. A les dues façanes laterals hi ha sengles terrasses suportades amb columnes de ferro colat. Els elements decoratius són de tipus clàssic. Cal destacar les baranes de pedra, amb una figura vegetal que es va repetint, i el fris esgrafiat sota la cornisa.

En època medieval havia format part de les terres del mas Marquet. Al segles XVI i XVII va pertànyer a la família Garriga i al XVIII i XIX als Sans. El nom actual prové la dama francesa Jeanne Louise Grand-Gerard, que en va ser propietària a mitjan segle XX. Durant els anys setanta-vuitanta del segle XX va allotjar el restaurant Cal Duch.