Can Llimona
(Alella - Maresme)

Alella - Can Llimona

Alella - Can Llimona (Foto: Vicent Miralles, 2023)

Alella - Can Llimona (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Riera de la Coma Clara, 1
Antiga masia transformada en torre d'estiueig cap a la fi del segle XIX. El seu origen es remunta al segle XV, quan formava part de les terres de Can Sors. L'any 1710 Antoni Roca hi va construir la masoveria, que encara es conserva. A mitjan segle XIX la casa va passar a mans de la família Llimona, que li ha donat nom, i que la va convertir en residència d'estiueig.

L'edifici actual és de finals del segle XIX. El seu element més característic és el conjunt de l'angle dret de la façana, on els balcons giren en semicercle i generen un cos cilíndric sostingut amb columnes i coronat amb coberta cònica de ceràmica bicolor. Altres elements ornamentals, com el motlluratge de les impostes, el balcó de pedra o les llindes del pis superior i de la galeria lateral, són de caire historicista.