Antiga seu de l'Orfeó Català
(Barcelona | Sant Just - Barcelonès)

Barcelona - Lledó, 6 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Lledó, 6, galeria interior gòtica

Barcelona - Lledó, 6, galeria interior abans de la reforma

Situació Lledó, 6 / Reina Elionor, 1-3
La casa del carrer Lledó que fa cantonada amb Reina Elionor és un casal del segle XV, amb reformes dels segles XVI-XVII, que posteriorment va ser transformat en casa de veïns. S'articula a partir d'un pati interior on es conserven alguns arcs ogivals de l'antiga galeria porticada gòtica. De l'edifici original es conserva també bona part de l'estructura, l'aparell a base de carreus petits i el portal adovellat de mig punt, de bona factura, amb grans dovelles als brancals. Hi ha traces d'una de les finestres coronelles que devien ennoblir la façana medieval. A la reforma renaixentista corresponen les actuals finestres, amb emmarcament de pedra, una de les quals té mènsules esculpides i, probablement, també les portes de llinda recta.

Una placa a la façana commemora el fet que en aquesta casa tingué la seva primera seu l'Orfeó Català, l'any 1891, que compartia amb el Foment Catalanista.

Com tota aquesta illa de cases, ha estat objecte d'una profunda reforma contemporània per transformar-lo en un conjunt d'habitatges moderns, reforma projectada pel despatx de Ricard Mercadé i Aurora Fernández.