Casa medieval de la plaça Traginers
(Barcelona | Sant Just - Barcelonès)

Barcelona - Casa de la plaça Traginers (Foto: Albert Esteves, 2016)

Barcelona - casa plaça Traginers

Barcelona - casa plaça Traginers (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Plaça dels Traginers, 1-2 / Baixada de Viladecols
Necessita intervenció urgent
A la plaça dels Traginers, cantonada amb la Baixada de Viladecols, hi ha les restes d'una casa medieval, probablement del segle XIV que en el seu origen potser formava part de l'edifici veí. Va ser enderrocada durant els anys seixanta del segle XX per tal de deixar al descobert la torre circular de la muralla romana a la qual estava adossada. Es conserva només una part dels murs exteriors, fets amb carreus ben enfilats però irregulars
amb un portal adovellat i una finestra coronella de tres arcs trilobats. A l'interior hi ha una interessant galeria d'arcs ogivals.