Església de Sant Pere
(El Masnou - Maresme)

El Masnou - Església (Foto: Albert Esteves, 2007)

El Masnou - Església de Sant Pere

El Masnou - Església de Sant Pere (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorMiquel Garriga, Pau Garriga
El temple va ser iniciat l’any 1760 per Miquel Garriga i va ser acabat pel seu fill Pau el 1817, coincidint amb la segregació de la parròquia, fins aleshores integrada a Teià. Miquel i Pau Garriga són l'avi i el pare de qui seria arquitecte municipal, Miquel Garriga i Roca.

L'edifici té tres naus de planta rectangular. La façana és neoclàssica, amb un portal rectangular, damunt el qual hi ha una fornícula amb una imatge de sant Pere. L'església va ser incendiada i va quedar molt malmesa durant la guerra civil. El campanar no es va enllestir fins a la dècada dels seixanta del segle XX.