Casa Josep Martí (Can Millet)
(El Masnou - Maresme)

El Masnou - Casa Josep Martí (Can Millet) (Foto: Albert Esteves, 2007)

El Masnou - Casa Josep Martí, abans de la reforma

AutorGaietà Buïgas Monravà
Situació Plaça de Catalunya, 13
Can Millet, casa pairal dels Martí, una de les antigues nissagues de navegants masnovins, és un casal construït originàriament cap a l'any 1800 però completament remodelat per l'indià Josep Martí Casals, als inicis del segle XX, seguint la moda modernista. Posteriorment va passar, per enllaç matrimonial, a la família Millet, d'on li prové el seu nom actual.

És un edifici entre mitgeres de planta i pis, amb balcons individuals de pedra i ornamentació amb esgrafiats al voltant de les obertures i sota la cornisa. L'acabat del parament és d'estuc imitant carreus. L'interior té una gran riquesa ornamental.

Respecte a l'autoria de la reforma, la major part de fonts l'atribueixen a Gaietà Buïgas. Valentí Pons, tanmateix, l'atribueix a Pere Jordi Bassegoda Musté, i la data a la segona dècada del segle XX.