Can Teixidor
(El Masnou - Maresme)

El Masnou - Can Teixidor

El Masnou - Can Teixidor (Foto: Albert Esteves, 2007)

El Masnou - Can Teixidor (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Carrer de Camil Fabra (Carretera N-II)
InterèsEspecial interès Interessant
Masia del segle XVII, molt reformada, situada sobre un petit promontori, molt a prop de la costa, gairebé a tocar del terme de Montgat. Va pertànyer a Francesc Pasqual i Cadell, mort el 1671 i posteriorment als Planella, comtes de Llar. Consta de diverses edificacions, amb un pati tancat al davant, on hi ha una capella, dedicada a la Mare de Déu de Montserrat. Annex a la casa hi ha el celler. La façana principal té porta adovellada de punt rodó, amb les dovelles retallades, pròpies del segle XVII. La restauració efectuada en època moderna ha permès eliminar el balcó postís que recorria la planta principal i recuperar la llinda goticista de la finestra. La torre adossada a la façana degué formar part de la línia de vigilància costanera en temps de pirateria. A l'entrada del pati hi ha una dècima dedicada a la inauguració de la línia ferroviària Barcelona-Mataró.