Can Fontanills
(El Masnou - Maresme)

El Masnou - Can Fontanills (Foto: Albert Esteves, 2007)

El Masnou - Can Fontanills (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorPere Bassegoda Musté
Situació Avinguda Cusí i Fortunet, 52
Edifici noucentista de planta quadrada que consta de semisoterrani, dos pisos i golfes, cobert amb teulada a quatre aigües. Davant la porta hi ha un porxo sobre columnes toscanes que fa de terrassa del pis principal. A la part del darrere hi ha la capella. L'estil s'inscriu dins del vessant més classicista del Noucentisme.

L'obra va ser promoguda l'any 1922 pel comerciant ultramarí Francesc Fontanills i Maristany. Va ser confiscada pels republicans durant la guerra i posteriorment va ser adquirida per la Sección Femenina de la Falange. Als anys vuitanta va passar a mans de la Generalitat i, des de 1984, és un alberg juvenil amb el nom d'Alberg de Joventut Josep M. Batista i Roca.