Casa Eulàlia Matas (Can Sanahuja)
(El Masnou - Maresme)

El Masnou - Casa Eulàlia Matas (Foto: Albert Esteves, 2021)

El Masnou - Casa Eulàlia Matas (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorDomènec Boada Piera
Situació Carrer Barcelona, 53
Edifici modernista caracteritzat per la seva ornamentada façana, amb esgrafiats florals sobre fons groc. Al pis principal les portes del balcó tenen la llinda embellida amb motlluratge historicista i, entre les dues obertures, hi ha esculpit l'escut de Catalunya. En la mateixa línia historicista s'inscriu la finestra amb mainell de la planta baixa i la galeria d'arquets de mig punt del pis superior. És interessant el petit porxo de l'entrada, amb dracs encastats. Corona la façana la tanca de pedra del terrat, amb decoració vegetal i gerros de terracota als flancs. Té un interior ricament decorat. Els mobles, els estucats de les parets i els sostres, fets amb fusta de caoba cubana són obra de Josep Ribas i la resta de decoració interior, de Josep Canudas.

La casa, construïda l'any 1900, va ser un regal de la família Matas a la seva filla Eulàlia, amb motiu del seu casament amb un membre de la família Sanahuja.