Portada barroca del palau Vilana Perlas
(Barcelona | Sant Just - Barcelonès)

Barcelona - Portada del palau Vilana Perlas

Barcelona - Portada del palau Vilana Perlas (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Regomir, 13
InterèsEspecial interès Interessant
La portada del palau Vilana Perlas, duta a terme cap a 1711-1712, és considerada el millor exemple de portal barroc de Barcelona, tot i que s'allunya del gust i la tradició locals. Per això alguns autors creuen que podria haver estat importat de Castella. En canvi, segons García Espuche, hi van participar alguns dels millors escultors de l'època, entre ells Lluís Bonifàs i Sastre. Hi podem veure alguns elements, com les perles, al·lusius al cognom del propietari.

Va ser restaurada als anys cinquanta del segle XX per Adolf Florensa, que va modificar les proporcions originals en augmentar l'alçada dels muntants.