Casa Manuel de Compte
(Barcelona | Palau - Barcelonès)

Barcelona - Palau, 4 (Foto: Albert Esteves, 2007)

EstilRomanticisme
AutorElies Rogent Amat
Situació Palau, 4
Als terrenys que ocupava l'antic Palau Reial Menor, enderrocat a mitjan segle XIX, es van construir diversos edificis residencials dins un estil monumental força homogeni. Té un notable pati d'on surt l'escala que dona accés a la planta noble, a l'estil dels palaus gòtics barcelonins. La façana s'estructura horitzontalment a dos nivells. L'inferior abasta la planta i l'entresol, amb un gran portal i un acabat d'estuc que imita uns carreus molt més marcats que a la resta de façana.

La casa Manuel de Compte va ser projectada l'any 1859 per Elies Rogent (Barcelona, 1821 - 1897), un dels millors exponents de l'arquitectura medievalista catalana premodernista, autor de l'edifici de la Universitat de Barcelona.