Casa Josep A. Buxeres (Barcelona - Palau - Barcelonès)


Barcelona - Palau, 5

Barcelona - Palau, 5 (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Palau, 5

Barcelona - Palau, 5 (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Palau, 5

Barcelona - Palau, 5 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Palau, 5

Barcelona - Palau, 5 (Foto: Albert Esteves, 2007)TipusEdifici residencial
PeríodeSegle XIX
EstilRomanticisme
AutorElies Rogent Amat
Situació Carrer Palau, 5
Edifici residencial projectat el 1857 per Elies Rogent* en un estil molt semblant als edificis adjacents, sorgits tots ells de l'enderroc de l'antic Palau Reial Menor. Té una gran porta que abasta l'altura de la planta baixa i l'entresòl i que dóna accés al pati interior. És un portal de mig punt, amb guardapols, de referència neoromànica.

La composició de la façana és simètrica, d'una marcada horitzontalitat. El pis principal té un tractament més acurat de les obertures. Pel que fa al parament, la planta baixa i l'entresòl formen una unitat, acabada amb estuc imitant carreus, mentre que la resta de la façana és llisa, només trencada per les impostes dels diferents pisos, en el nivell dels forjats.

Elies Rogent (Barcelona, 1821 - 1897) va ser un arquitecte molt influït pel denominat "Rundbogenstil" (estil d'arc de punt rodó), molt popular a l'Europa central a mitjan segle XIX, que barreja elements del romànic amb altres del Renaixement italià, en franca oposició al neogòtic dominant des de començaments d'aquell segle. En aquest estil va projectar la Universitat de Barcelona i també aquesta casa.
  • Si voleu aportar més imatges o informació d’aquest element, cliqueu aquí

Mapa general
No està autoritzada la reproducció d’imatges o continguts sense el consentiment exprés de CEDIP