Cementiri. Creu de Terme
(El Masnou - Maresme)

El Masnou - Cementiri. Creu de terme (Foto: Albert Esteves, 2007)

El Masnou - Cementiri. Creu de terme (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusCreus monumentals
Situació Cementiri del Masnou: Avinguda Joan XXIII
Datada el 1500, el seu emplaçament original estava a l'actual carrer Joan XXIII, on se separaven els antics camins d'Alella i de Teià. L'any 1818 va ser traslladada al cementiri vell, prop de l'església de Sant Pere. Quan es va fer el cementiri nou, l'any 1868, Miquel Garriga i Roca va decidir situar-la al bell mig del nou recinte, atesa la seva vàlua artística.

Presenta una decoració de tipus gòtic flamíger i té una inscripció a la base on diu Anno Christi MD. Al nus o capitell hi ha les imatges de vuit sants, força desgastades. La creu pròpiament dita mostra a una cara el Crist crucificat i a l'altra la figura de la Mare de Déu amb l'Infant.