Cementiri. Panteó Sensat-Pagès
(El Masnou - Maresme)

El Masnou - Cementiri. Sepulcre Sensat-Pagès

El Masnou - Cementiri. Sepulcre Sensat-Pagès (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorBonaventura Bassegoda Amigó / Rafael Atché Farré (escult.)
Situació Cementiri del Masnou: avinguda Joan XXIII
Jaume Sensat i Sanjuan (el Masnou 1856-1914) va ser pilot del seu propi vaixell, amb el que va viatjar durant uns anys a les Amèriques fins que va decidir vendre'l. Es va casar amb Rosa Pagès i Orta (el Masnou 1858-1937) i es va fer construir una casa d'estiueig al Masnou d'estil orientalista, ara casal de cultura.

El panteó familiar va ser projectat per Bonaventura Bassegoda l'any 1916 i té com a element més destacat l'escultura d'una figura femenina desconsolada, abraçada al taüt, amb un ram de roses a una mà i unes flors a l'altra, de les quals n'aspira la fragància. És obra de Rafael Atché.