Torre dels Gegants (Can Wertheim)
(Teià - Maresme)

Teià - can Freixes o can Wertheim (Foto: Albert Esteves, 2007)

Teià - Can Godó i Can Wertheim

Teià - Can Godó i Can Wertheim (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Passeig de la Riera
Situada al costat de Can Godó, se la coneix també con Can Freixes o Manso Valls, cognom que surt esmentat al fogatge de 1553. Després va passar als Tamarit, als Freixes i al propietari de la fàbrica de màquines de cosir Wertheim. L'edifici té planta quadrada i coberta a quatre vessants. Del centre de la teulada emergeix una torre mirador quadrada amb coberta piramidal de ceràmica vidriada. Als quatre angles de les façanes hi ha sengles garites ornamentals, tot plegat fruit de la reforma que es degué efectuar cap a la fi del segle XIX o inicis del XX. Al seu costat hi ha una capella barroca, dedicada a sant Jaume.