Casa del carrer Gignàs, 5
(Barcelona | Palau - Barcelonès)

Barcelona - Gignàs, 5

Barcelona - Gignàs, 5 (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Gignàs, 5 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Gignàs, 5 / Ataülf, 21
Edifici reconstruït o profundament reformat durant el segle XVIII, sobre la base d'una antiga casa del segle XVI, testimoni de la qual n'és el portal adovellat que dona al carrer Gignàs. Les finestres i balcons tenen llinda i brancals de pedra. El nom del carrer Gignàs sembla que és una corrupció de Guim Nas (Guillem Nas) navilier barceloní del segle XIV-XV.

Als baixos d'aquesta casa hi ha una farmàcia que, tal com podem llegir a un rètol lateral, va ser la Botica de la Corona, fundada l'any 1802 i que era proveïdora de la Casa Reial. Als inicis en va ser propietari Josep A. Balcells, apotecari honorari del rei. Posteriorment va passar a la família Segalà.