Can Bru (Can Fivaller)
(Teià - Maresme)

Teià - Can Bru

Teià - Can Bru, vista aèria

Teià - Can Bru, vista aèria (Foto: Google Maps)

Situació Torrent de Can Bru, 9
InterèsEspecial interès Interessant
Segons Bonet Garí, el propietari més antic documentat va ser el cavaller Bernat de Roudor, que va acompanyar els almogàvers a la campanya d'Orient. Cal deduir, doncs, que la primera construcció de la casa és anterior al segle XIII. De fet, es conserven restes d'una finestra romànica a la planta baixa de la torre. El casal va ser reformat durant els segles següents, XIV-XV (portal adovellat i matacà) i, especialment al XVI-XVII, quan va passar, per matrimoni, a ser propietat de la família Bru, senyors del castell de Tossa. El 1612, Francesc Bru va encarregar la construcció de la capella, amb portal gòtic, al costat de la torre. La família Bru va emparentar poc després amb la important nissaga dels Fivaller de Clasquerí.
La casa, bàsicament del segle XVII, té planta quadrada i coberta a quatre vessants. Va ser ampliada al segle XX. Les façanes lateral i posterior són neogòtiques.