Antiga Central Telefònica
(Barcelona | Palau - Barcelonès)

Barcelona - Antiga Central Telefònica (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Antiga Central Telefònica (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorPere Falqués Urpí (atrib.)
Situació Avinyó, 11-13 / Baixada de Sant Miquel, 2
Edifici amb cantonada xamfranada on es disposa la porta principal i la balconada noble. És un projecte del 1902 atribuït a Pere Falqués, tot i que la sol·licitud de llicència està signada pel mestre d'obres Lluís de Miguel Roca. El seu estil, que utilitza elements de referència clàssica, ha estat qualificat de brutalista per les proporcions i composició d'aquests elements. És interessant el contrast que introdueix el pis superior, amb acabat de maó vist. L'edifici va ser promogut per Josep Laribal, director del diari El Diluvio i és considerat com la primera central telefònica que hi va haver a Barcelona. Actualment allotja un hostal.