Can Mora
(Teià - Maresme)

Teià - Can Mora (Foto: Albert Esteves, 2007)

Teià - Can Mora

Teià - Can Mora

Situació Camí de Can Mora
Masia situada a la banda esquerra de la Riera, obra probable del segle XV, documentada des de l'any 1525. En aquella època pertanyia a Joan Gurri, cognom que s'extingeix a la fi del segle XVII. La casa passa a ser propietat dels Mora, de Premià, que la conserven fins a la fi del segle XIX. Es manté molt ben conservada, amb una façana on hi destaca el gran portal adovellat, amb un escut a la clau, i tres notables finestrals gòtics d'arc conopial amb arquets lobulats. El cos més elevat, les golfes, van ser afegides el 1677, segons figura inscrit en una de les llindes.