El Grill Room
(Barcelona | Ferran - Escudellers - Barcelonès)

Barcelona - Grill Room (Escudellers, 8) (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Grill Room (Escudellers, 8) (Foto: Sergi Suárez, 2022)

TipusEstabliment comercial
Situació Escudellers, 8
Flaminio Mezzalama, un torinès establert a Barcelona, va obrir dos cafès a la ciutat, el 1902. El Torino, al passeig de Gràcia, 18, desaparegut al cap de pocs anys, i el Petit Torino, al carrer Escudellers, tots dos ricament decorats segons projecte de Ricard Capmany. El local d'Escudellers va passar poc després a mans de la família Bofarull, quan ja havia adquirit el nom de Grill Room. Conserva, amb pocs canvis, el revestiment original de fusta i els vidres emplomats decorats amb flors i elements de color. L'escut amb un brau rampant és el símbol del vermut Torino. A l'interior es conserva l'aparador modernista i diverses peces del mobiliari, llums i altres elements ornamentals. Va ser decorat per Ricard Capmany.