Can Werboom
(Premià de Dalt - Maresme)

Premià de Dalt- Can Werboom - Porta

Premià de Dalt- Can Werboom - Porta (Foto: Albert Esteves, 2007)

Premià - Torre de Can Werboom

Premià - Torre de Can Werboom (Foto: Albert Esteves, 2007)

Premià de Dalt - Can Werboom (Foto: Lluís Bonet Garí -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, entre 1913 i 1933)

Premià de Dalt - Interior de Can Werboom

Premià de Dalt - Interior de Can Werboom (Foto: Lluís Bonet Garí -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, entre 1913 i 1933)

Situació Plaça de Jordi Pujol / Crtra. de Premià, 70
InterèsEspecial interès Interessant
Interessant conjunt de masia, torre de defensa, edifici barroc i baluard, que deu el seu nom a qui en fou propietari durant el segle XVIII, Pròsper de Werboom, general i enginyer al servei de Felip V que va projectar la Ciutadella de Barcelona i que fou capità general de Catalunya (1737-38).

La part més antiga correspon a la masia, que conserva el portal adovellat i tres finestres gòtiques, una coronella al mig i dues de conopials als costats. La part de les golfes és fruit d'una ampliació posterior. Adossada a la masia hi ha la torre de defensa. L'edifici del costat és d'època tardana.

L'entrada al recinte és una notable obra barroca, de l'època del general Werboom, en la qual hi destaca el coronament curvilini amb un escut al seu centre.