Casa Joan Gabriel
(Barcelona | Ferran - Escudellers - Barcelonès)

Barcelona - Carabassa, 7 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Façana Avinyó, 44

Barcelona - Façana Avinyó, 44 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Carabassa, 7 / Avinyó, 44
Edifici senyorial entre mitgeres amb façana al carrer d'en Carabassa i al carrer d'Avinyó, projectat l'any 1772. La seva construcció data del segle XVII amb reformes posteriors. Té un pati interior amb escala coberta amb voltes inclinades. La façana del carrer Carabassa està decorada amb uns magnífics esgrafiats del segle XVIII, restaurats l'any 2004. Han estat datats entorn de 1775 i la seva temàtica se centra en escenes mitològiques, relacionades amb la verema, i ornamentació floral. Hi ha també un rellotge de sol. La façana s'obre amb balcons amb llosana de ferro i ceràmica i té un pont a l'altura del primer pis que travessa el carrer i l'uneix a una petita edificació que té un pati i uns antics safareigs. La façana del carrer Avinyó és del segle XIX, amb un acabat que imita carreus.

L'edifici és la seu del Moviment Laic i Progressista i de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia.