Santuari de la Mare de Déu de la Cisa
(Premià de Dalt - Maresme)

Premià de Dalt - Santuari de la Cisa

Premià de Dalt - Santuari de la Cisa (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Crtra. de la Cisa
La primera referència del santuari és del segle XIV i va ser construït sobre unes restes romanes. Al llarg de la història ha sofert molts trasbalsos. Va ser refet el 1545 i incendiat durant la guerra de Successió per les tropes de Felip V (1713). Al mateix segle XVIII va ser reconstruït en estil barroc, amb la típica façana de coronament corbat. La porta és rectangular, motllurada, i al seu damunt hi ha una fornícula amb una imatge de la Mare de Déu. Els esgrafiats són del 1925. L'edifici va tornar a resultar molt malmès el 1936 i restaurat posteriorment.

Cal destacar la petita imatge de la Mare de Déu de la Cisa, del segle XIV, restaurada després de 1936.