Plaça George Orwell
(Barcelona | Ferran - Escudellers - Barcelonès)

Barcelona - Plaça George Orwell

Barcelona - Plaça George Orwell (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Plaça George Orwell (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Plaça George Orwell
La plaça és una obra dels anys vuitanta del segle XX sorgida de l'enderroc d'una illa de cases entre els carrers Escudellers, Arenes i Arai, amb l'objectiu d'esponjar el barri. Les obres es van dur a terme entre els anys 1989 i 1990 seguint el model de plaça dura de l'època. Inicialment hi havia uns esglaons, que van ser eliminats l'any 2011 en el marc d'una reforma que pretenia millora un espai que es trobava força degradat.

Al centre de la plaça hi ha una reproducció a gran escala d'una escultura de Leandre Cristòfol, del 1935, inaugurada el 1991.