Antic restaurant Casa Pince
(Barcelona | Ferran - Escudellers - Barcelonès)

Barcelona - Ferran, 21 (Foto: Albert Esteves, 2019)

TipusEstabliment comercial
AutorJoan Alsina Arús
Situació Ferran, 21 / Rauric
En un edifici de mitjan segle XIX que exemplifica el prototipus de façana unitària projectat per Mas Vila quan es va obrir el carrer Ferran. L'any 1905, un col·laborador de Gaudí, Joan Alsina Arús (1872-1911) va efectuar la decoració modernista de la planta baixa i l'entresol, on hi havia el restaurant Casa Pince. Aquell mateix any va ser guardonat per l'Ajuntament amb el primer premi a la millor decoració comercial. El restaurant oferia banquets de gala, com el que es va fer per a la visita de la germana del rei Alfons XII a Barcelona.

D'aquella fastuosa decoració només en resta com a testimoni l'ornamentació de la cantonada, amb un medalló emmarcat dins una mena de fornícula decorada amb relleus florals i dos busts femenins. I també les baranes dels balcons de l'entresol, amb uns forjats a base de flors i un escut al mig.