Carrer Gibraltar
(Premià de Mar - Maresme)

Premià de Mar - Carrer Gibraltar, 55-57 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Premià de Mar - Carrer Gibraltar, 21

Premià de Mar - Carrer Gibraltar, 21 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Gibraltar
El carrer Gibraltar, molt a prop de l'església, és tot ell un conjunt de gran interès arquitectònic. Manté una gran unitat tipològica, amb cases unifamiliars de planta i pis, la major part construïdes al llarg del segle XIX. Són especialment remarcables les cases dels números 53, 55 i 57, amb elements decoratius de ceràmica, i la del número 21, amb ornamentació modernista sobre les llindes dels balcons.

El nom Gibraltar prové dels telègrafs que hi havien al carrer i rebien trucades de Gibraltar quan els vaixells dels mariners i capitans autòctons del poble -i rodalia- sortien o hi arribaven de les Amèriques.